Varje sommar brukar jag göra rosensaft.
Några undrar över receptet så här kommer det.
2 l lätt packade rosenblad
2 l vatten
1 1/2 matsked citronsyra
1.7 kg strösocker
Häll i vatten o rosenblad i en kastrull
Låt koka 5-6 min
Ta kastrullen åt sidan häll i sockret
Låt koka i 10 min
Ta kastrullen åt sidan häll i citronsyran
Det är då den vackra färgen uppstår.
Sila häll upp på väl rengjorda flaskor
OBS använd bara rosenblad som doftar.
Lycka till
Hej vännen! Nu får jag ut o knycka rosenblad ;) den saften verka ju så god, har allt lite rosor men de doftar inte så mycket! ha nu en fortsatt fin dag! Hoppas plattorna har kommit fram?! Kram Iréne
SvaraRaderaNämen va spännande..det kanske jag skulle prova !!
SvaraRaderaKraaam
hej har nu hört talas om din blogg och det är kul att se och läsa allt fint, återkommer. kram från k-holm
SvaraRaderaCarina så kul. Det var ju längesen vi hördes och sågs.
SvaraRaderaKul att du hitta hit. Hoppas att allt är bra med dej.
Förstår att det är toppen att storebror flyttat " hem".
Ha det så bra kanske kan vi ses nångång. Vore så trevligt.
Jag finns på instagram oxå. rosenhaxan.
Har du nån blogg .?
Kram kram Gittan
Vilket spännande recept! Jag har testat att göra rosensylt men aldrig saft. Kramar Liza
SvaraRaderahej igen, allt bara fint, vore kul att ses, nej ingen blogg men läser många andra, har en kusindotter som bloggar och är med i en del inredningstidningar. kram och ha det bra
SvaraRadera